EnergiePrestatieAdvies Wolbers

De nieuwe systematiek:

voorlopig en definitief energielabel

Telefoon: (0591) 35 72 09

E-mail: epa@wolbersprojecten.nl

Er is een ‘voorlopig energielabel’ toegekend aan iedere woning die nog geen energielabel had. Hier kunt u zien wat dit voor uw woning is. Dit voorlopige energielabel heeft geen enkele status.

Begin 2015 krijgt iedere woningeigenaar een brief waarin hij kan lezen hoe hij dit voorlopige energielabel kan omzetten in een definitief energielabel. Het is de bedoeling dat u als woningeigenaar met uw Digid inlogt op een webapplicatie van de overheid en hier de kenmerken van de woning aanpast zodat er een correct energielabel gemaakt kan worden. Het gaat om gegevens zoals het type glas, de isolatie van gevels, dak en vloer, het type verwarmingsinstallatie en aanwezigheid van zonneboiler of PV-panelen. Er zal bij vermeld staan of u hiervoor bewijzen moet uploaden. Bewijzen kunnen bestaan uit foto’s, facturen, rapporten, etc.

Vervolgens kiest u een ‘erkend deskundige energielabel woningbouw’ uit een lijst. U mailt de deskundige een verzoek om de bewijzen te controleren en het definitieve energielabel te registreren. Het is de bedoeling dat deze deskundige dit via internet met de woningeigenaar afhandelt.

Als u deze handelingen via internet niet zelf kunt of wilt doen, kunt u hiervoor ook een van de erkend deskundigen inschakelen. De makelaars kennen de erkend deskundigen in de buurt en kunnen u doorverwijzen.

Mijn adres:

Hebt u in de voorgaande jaren al een energielabel laten maken door een EPA-adviseur? Dan hoeft u geen nieuw energielabel te laten maken, want uw huidige energielabel is 10 jaar geldig.

Energielabels